Adsense

الجمعة، 29 مارس 2013

اصنعى الغراء بنفسك

النهارده ان شاء الله هنتكلم عن طريقة عمل غراء فالبيت هو قريب من الغراء الابيض اللى هو غراء الخشب الابيض اللى بيستخدم فى الاعمال اليدوية
لان أحيانا الواحد بيبقى عاوز يعمل عمل فنى ويبقى من ضمن الادوات غراء ابيض
وممكن يبقى مش  متوفر وقتها مثلا او فاضل شوية صغيرين عندك ومش هيكفوا الشغل وقتها بقى ممكن تعملى الغراء المنزلى وهو طريقة سهلة جدا وحتى المكونات متوفرة عندك فالمطبخ يعنى مش هتصرفى فلوس عشان تعمليه يبقى احنا وفرنا فلوس كمان بالاضافه انه آمن وممكن تسيبى اولادك يستخدموه ويعملوا اشغال يدوية وانت مطمنة عليهم
نيجى بقى للمقادير
  1. 1 كوب دقيق
  2. 1\4 كوب سكر
  3. 2\3 كوب ماء
  4. معلقة كبيرة خل ابيض
  5. معلقة زيت    
  ضيفنا الخل علشان يحمى الغراء من انه يعفن لان احنا عندنا مواد غذائيه مع الماية وده وسط مناسب جدا لنمو الفطريات لكن الخل هيمنع كده ان شاء الله
وطبعا لازم نحط الوصفه فالتلاجة بعد منجهزها
نشوف الطريقة بقى
هنجيب كسارولة ونحط فيها الدقيق والسكر ونضيف الماية ونقلب كويس جدا واهم حاجه ميكونش فيه اى كلاكيع بعد كده نضيف الخل والزيت
 نقلب كويس اوى وبعد كده نحطها على النار ، اهم حاجه بقى النار متكونش عاليه خليها وسط كده وقلبى كتير مش تبطلى تقليب وخلى بالك اوعى تغلى منك يادوب تفضل سخنة بس متغليش، وتفضلى تقلبى حوالى 10 دقايق هتلاقيها بدأت تمسك معاكى وتلزق 

بعد ال 10 دقايق شيليها من على النار وتسيبيها تبرد خالص
وهاتى برطمان نضيف له غطاء بيقفل باحكام 

وفضى الغراء فالبرطمان واقفليه كويس اوى وزى مقولنا لازم تشيليه فالتلاجة عشان الغراء ميبوظش منك
 وممكن تستخدميه فلزق الورق او الكراتين ، و تعملى بيه ديكوباج يعنى استخدميه زى مبتستخدمى الغراء الابيض بس هو بياخد وقت اكتر من الغراء الابيض عشان ينشف، اتمنى يكون الشرح واضح واتمنى تجربوه وتقولولى رأيكوا.

هناك تعليقان (2):

  1. بس السكر هيلم نمل كده
    بتتعمل بالنشا أفضل

    ردحذف
  2. اية الكلام دة الموضوع ابسط من كدة شوية نشا ومية وعلى النار مع التقليب المستمر لحد ما تبقى عاملة زى المهلبية
    شوية كدة وتسبيها وبعدين تستخدميها فى اى جاحة
    عبدالرحمن ابوالجود

    ردحذف

من فضلك اترك تعليق

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ShareThis