النهارده ان شاء الله هنتكلم عن طريقة عمل غراء فالبيت هو قريب من الغراء الابيض اللى هو غراء الخشب الابيض اللى بيستخدم فى الاعمال اليدوية
لان أحيانا الواحد بيبقى عاوز يعمل عمل فنى ويبقى من ضمن الادوات غراء ابيض
وممكن يبقى مش متوفر وقتها مثلا او فاضل شوية صغيرين عندك ومش هيكفوا الشغل وقتها بقى ممكن تعملى الغراء المنزلى وهو طريقة سهلة جدا وحتى المكونات متوفرة عندك فالمطبخ يعنى مش هتصرفى فلوس عشان تعمليه يبقى احنا وفرنا فلوس كمان بالاضافه انه آمن وممكن تسيبى اولادك يستخدموه ويعملوا اشغال يدوية وانت مطمنة عليهم
نيجى بقى للمقادير
وطبعا لازم نحط الوصفه فالتلاجة بعد منجهزها
نشوف الطريقة بقى
هنجيب كسارولة ونحط فيها الدقيق والسكر ونضيف الماية ونقلب كويس جدا واهم حاجه ميكونش فيه اى كلاكيع بعد كده نضيف الخل والزيت
نقلب كويس اوى وبعد كده نحطها على النار ، اهم حاجه بقى النار متكونش عاليه خليها وسط كده وقلبى كتير مش تبطلى تقليب وخلى بالك اوعى تغلى منك يادوب تفضل سخنة بس متغليش، وتفضلى تقلبى حوالى 10 دقايق هتلاقيها بدأت تمسك معاكى وتلزق
بعد ال 10 دقايق شيليها من على النار وتسيبيها تبرد خالص
وهاتى برطمان نضيف له غطاء بيقفل باحكام
وفضى الغراء فالبرطمان واقفليه كويس اوى وزى مقولنا لازم تشيليه فالتلاجة عشان الغراء ميبوظش منك
وممكن تستخدميه فلزق الورق او الكراتين ، و تعملى بيه ديكوباج يعنى استخدميه زى مبتستخدمى الغراء الابيض بس هو بياخد وقت اكتر من الغراء الابيض عشان ينشف، اتمنى يكون الشرح واضح واتمنى تجربوه وتقولولى رأيكوا.
لان أحيانا الواحد بيبقى عاوز يعمل عمل فنى ويبقى من ضمن الادوات غراء ابيض
وممكن يبقى مش متوفر وقتها مثلا او فاضل شوية صغيرين عندك ومش هيكفوا الشغل وقتها بقى ممكن تعملى الغراء المنزلى وهو طريقة سهلة جدا وحتى المكونات متوفرة عندك فالمطبخ يعنى مش هتصرفى فلوس عشان تعمليه يبقى احنا وفرنا فلوس كمان بالاضافه انه آمن وممكن تسيبى اولادك يستخدموه ويعملوا اشغال يدوية وانت مطمنة عليهم
نيجى بقى للمقادير
- 1 كوب دقيق
- 1\4 كوب سكر
- 2\3 كوب ماء
- معلقة كبيرة خل ابيض
- معلقة زيت
وطبعا لازم نحط الوصفه فالتلاجة بعد منجهزها
نشوف الطريقة بقى
هنجيب كسارولة ونحط فيها الدقيق والسكر ونضيف الماية ونقلب كويس جدا واهم حاجه ميكونش فيه اى كلاكيع بعد كده نضيف الخل والزيت
نقلب كويس اوى وبعد كده نحطها على النار ، اهم حاجه بقى النار متكونش عاليه خليها وسط كده وقلبى كتير مش تبطلى تقليب وخلى بالك اوعى تغلى منك يادوب تفضل سخنة بس متغليش، وتفضلى تقلبى حوالى 10 دقايق هتلاقيها بدأت تمسك معاكى وتلزق
بعد ال 10 دقايق شيليها من على النار وتسيبيها تبرد خالص
وهاتى برطمان نضيف له غطاء بيقفل باحكام
وفضى الغراء فالبرطمان واقفليه كويس اوى وزى مقولنا لازم تشيليه فالتلاجة عشان الغراء ميبوظش منك
وممكن تستخدميه فلزق الورق او الكراتين ، و تعملى بيه ديكوباج يعنى استخدميه زى مبتستخدمى الغراء الابيض بس هو بياخد وقت اكتر من الغراء الابيض عشان ينشف، اتمنى يكون الشرح واضح واتمنى تجربوه وتقولولى رأيكوا.
بس السكر هيلم نمل كده
ردحذفبتتعمل بالنشا أفضل
اية الكلام دة الموضوع ابسط من كدة شوية نشا ومية وعلى النار مع التقليب المستمر لحد ما تبقى عاملة زى المهلبية
ردحذفشوية كدة وتسبيها وبعدين تستخدميها فى اى جاحة
عبدالرحمن ابوالجود